Bestellen

Winterflora bomen en struiken; voorintekening 4e druk

Winterflora bomen en struiken

In de winter de natuur in? Met dit boekje breng je in de winter 115 soorten, vormen en geslachten van bomen, struiken, klim- en slingerplanten vlot op naam. Met voor zichzelf sprekende illustraties.

Prijs: € 14,50

Bestel Winterflora bomen en struiken; voorintekening wordt ca 1 december verzonden
Vergilius’ bijentuin

In deze uitgave staat een al meer dan 2000 jaar bewonderd gedicht van de Romein Vergilius centraal. Om zijn bijna 600 regels lange leerdicht op waarde te kunnen schatten wordt in de inleiding ingegaan op het belang van bijen en kennis hierover in de Romeinse tijd. Na het gedicht volgt een analyse van kennis over bijen vroeger en nu (‘Op bijencursus bij de Romeinen’) en een uitgebreid register. Het is buitengewoon interessant om na te gaan of onze kennis van en omgang met bijen in 2000 jaar veel veranderd is.

Prijs: € 24,50

Niet zonder elkaar – bloemen en insecten Nu reeds tweede druk!

omslag-tweede-druk-nominatie-3D

‘Niet zonder elkaar’ is een breed opgezet, handzaam en toegankelijk boek over bloembiologie in al haar facetten: de vele ontdekkingen, evolutie, diergedrag, natuurbescherming als toepassingen in land- en tuinbouw.   Informatie over inhoud en auteur(s).

Prijs: € 24,50

Bestel Niet zonder elkaar
Niet zonder elkaar – bloemen en insecten KORTING voor leden natuurorganisaties en donateurs Cultuurfonds

omslag-tweede-druk-nominatie-3D

‘Niet zonder elkaar’ is een breed opgezet, handzaam en toegankelijk boek over bloembiologie in al haar facetten: de vele ontdekkingen, evolutie, diergedrag, natuurbescherming als toepassingen in land- en tuinbouw.  Informatie over inhoud en auteur(s).

Prijs: € 24,50 – € 5,00 ledenkorting = € 19,50

Bestel Niet zonder elkaar met 5 euro korting
Pakket van Niet zonder elkaar samen met Vergilius’ bijentuin: Bloemen en insecten  van oudheid tot wetenschap

Bekroond met Jan  Wolkersprijs 2015: Niet zonder elkaar. Zonder insecten zouden vele bloemen simpelweg niet bestaan. Bloembestuiving is onmisbaar in de voortplanting van zeer veel bloemplanten. Talloze insecten, op wereldschaal ca. 150000 soorten, helpen bij de overdracht van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zij zijn de motor die de rijke plantenwereld in stand houdt. Zij verbinden plant met plant, de plantenwereld met de dierenwereld en zij zorgen ervoor dat de natuur zich in eindeloze cycli vernieuwd.

Een meer dan 2000 jaar bewonderd gedicht van de Romein Vergilius staat in de tweede titel centraal. Om zijn bijna 600 regels lange leerdicht op waarde te kunnen schatten wordt in de inleiding ingegaan op het belang van bijen en kennis hierover in de Romeinse tijd. Na het gedicht volgt een analyse van kennis over bijen vroeger en nu (‘Op bijencursus bij de Romeinen’) en een uitgebreid register. Het is buitengewoon interessant om na te gaan of onze kennis van en omgang met bijen in 2000 jaar veel veranderd is.

Prijs: € 39,00 i.p.v. 49,00

Winterflora bomen en struiken

Winterflora bomen en struiken

In de winter de natuur in? Met dit boekje breng je in de winter 115 soorten, vormen en geslachten van bomen, struiken, klim- en slingerplanten vlot op naam. Met voor zichzelf sprekende illustraties. Meer informatie.

Prijs: € 17,50

Bestel Winterflora bomen en struiken
Duinen en mensen Texel

210_duinenenmensen_texel

Het derde deel van Duinen en mensen. Dit keer wordt Texel onder de loep genomen. Meer info: www.duinenenmensen.nl

Prijs: € 19,50 (was 27,50)

Bestel Duinen en mensen Texel
Duinen en mensen Noordkop en Zwanenwater

duinen-en-mensen-noordkop

Een boek over de slankste kuststrook van ons land. Waar duin en dijk vervloeien. Een zeer rijk full color boek van de Hollandse kust, vol nimmer gepubliceerde kaarten en foto’s. Meer info:www.duinenenmensen.nl

Prijs:  € 17,50 (was 24,50)

Bestel Duinen en mensen Noordkop en Zwanenwater
Duinen en mensen Kennemerland

365_breed_omslag_duinenenmensen_kennemerland_kopie_1

5000 jaar lang lieten kustbewoners sporen achter in het zand van Kennemerland. De duinen: een oase van rust aan de rand van metropool Holland, met een natuurlijke rijkdom die Europees gezien onovertroffen is. Meer info: www.duinenenmensen.nl

Prijs: € 29,95

Bestel Duinen en mensen Kennemerland
Combinatie Duinen en Mensen: Kennemerland & Texel

kl_omslag_duinen_en_mensen_kennemerland_en_texel-10

Combinatiepakket Duinen en mensen: Kennemerland & Texel. Meer info: www.duinenenmensen.nl.

Prijs: € 39,50

Bestel Duinen en mensen combinatiepakket

 

Combinatie Duinen en Mensen: Texel, Noordkop en Zwanenwater & Kennemerland

kl_omslag_duinen_en_mensen_serie-75

Combinatiepakket Duinen en mensen: Texel, Noordkop en Zwanenwater & Kennemerland. Meer info: www.duinenenmensen.nl.

Prijs € € 59,50

Bestel Duinen en mensen combinatiepakket
DE NATUUR VAN DE KUST (tussen aangroei en afslag)

cover-natuur-van-de-kust-png.png

Onze kust maakt een belangrijk omslagpunt door. Als antwoord op de zeespiegelstijging die nu door klimaatverandering doorzet worden miljoenen m3 zand gelost vlak voor de kust die vervolgens de duinvorming ingrijpend veranderen. Deze verandering in kustbeheer heeft gemiddeld langs de Nederlandse kust geleid tot een omslag: van langdurige afslag naar recente aangroei. Welk natuurbeheer past hierbij het beste? Meer info: aankondiging

Prijs:  € 24,45

Alleen te bestellen via uw boekwinkel; vraag naar ISBN 9789082043686
Woorden over de wildernis nieuwe en oude visies op natuur
Woorden over de wildernis 3D crop

Wildernis: een woord dat nog maar kortgeleden afschuw opriep. Te mijden woestenij, uitsluitend geschikt voor kluizenaars en struikrovers. Maar nu natuur zo goed als overal getemd is, lijkt het verlangen naar wildernis groter dan ooit. We zoeken sublieme ervaringen in weidse landschappen zonder mensen, of de ontmoeting met een wild dier. Met bijdrages van o.a. Frits van Beusekom, Koos Dijksterhuis, Bram van de Klundert, Kester Freriks, Tracy Metz, Victor Westhoff, Koos van Zomeren e.a.  Informatie over inhoud en auteur(s).

Prijs: € 12,95

Alleen te bestellen via uw boekwinkel; vraag naar ISBN 9789082043655 ook als e-book: ISBN 9789082043679
Ontdek de stadsbodem

Voorkant_stadsbodem1

Dit boek toont een veelzijdige stadsbodem die bewoners allerlei ‘diensten’ levert: op het gebied van water, groen en natuur, maar ook als archeologisch bodemarchief. Gebieden met een goed ontwikkelde bodem en veel groen werken bovendien verkoelend. Met vele voorbeeldprojecten.

Prijs: € 16,50

Alleen te bestellen via uw boekwinkel; vraag naar ISBN 9789080815858
Gedragen door de de wind. Kwade Hoek

inlay-DVD-Gedragen-door-de-wind-NatuurMedia-final-small-3

In ‘Gedragen door de wind’ staan de vogels en flora van het natuurreservaat de Kwade Hoek op Goeree centraal. De film is rijk aan schitterende beelden van o.a. lepelaar, wulp, kluut, zilverreigers en vooral van roofvogels. Een film die laat zien dat de combinatie van een rijke natuur en een groeiende kust ook in tijden van klimaatverandering goed mogelijk is.

UITVERKOCHT

Opgewarmd Nederland

OpgewarmdNederland-omslagboek

Boek en DVD opnieuw leverbaar!

Klimaatverandering; eerst een vermoeden, toen een aanname, nu een hard feit – met grote gevolgen voor natuur en mens. Boek uit 2004 zet als eerste in vele natuurgebieden de effecten op een rij. Met bijdragen van vele gerenommeerde wetenschappers. Voor wie van toetsbare feiten houdt en niet van kletspraatjes.
U kunt filmpjes van de DVD deels vinden op de youtube account van NatuurMedia.