Bloemen en insecten van oudheid tot wetenschap

VERGILIUS’ BIJENTUIN  in combinatie met het bekroonde Niet zonder elkaar – bloemen en insecten (Jan Wolkersprijs 2015); samen € 28,00 in plaats van 49,00.

Titel pakket: Bloemen en insecten van oudheid tot wetenschap

Recensie,  NRC 28 mei 2016: Kester Freriks: Fladderen over het terras

De populair-wetenschappelijke winnaar van de Jan Wolkersprijs 2015 over insecten en bestuiving gecombineerd met de mythisch-poëtische visie van de Romein Vergilius op de bijenteelt van 2000 jaar geleden.
Het gehele verhaal in de volle breedte!

ISBN 9789082433623

Bestellen als pakket

Titels apart:

Vergilius’ bijentuin

Niet zonder elkaar – bloemen en insecten

 

voorzijde_pakket NZE-en-Vergilius

 

Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Bij videoproducties neemt hij regie, productie, camerawerk en/of scripts voor zijn rekening. Hij werkt zowel voor TV-programma’s als in opdracht voor terreinbeherende organisaties en architectenbureaus. Als bioloog is hij actief bij de programmering van (veld)symposia en verzorgt hij lezingen, workshops en trainingen over ecologie, wilde flora en natuurbeheer. Hij houdt ervan de grenzen van zijn vakgebied te overstijgen, zowel inhoudelijk (zie bijv. Kolen & Lemaire, 2001) als methodisch door het hanteren van onorthodoxe presentatievormen. Heeft veel kennis en ervaring met natuur en landschap en is gespecialiseerd in het zichtbaar maken van soms subtiele milieudruk (zoals een ander klimaat) op de natuur.