Boek Botanische tuinen in Nederland

In 2017 was het JAAR VAN DE BOTANISCHE TUINEN met een groots opgezet programma.  Er verscheen o.a. een speciale serie postzegels,  de 25 botanische tuinen lanceren een expositie over de mooiste bomen en bloemen en Uitgeverij Natuurmedia geeft samen met de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen een handzaam en zeer betaalbaar  overzichtswerk uit met beschrijvingen en prachtige fotografie van alle 25 tuinen en hun kroonjuwelen.

Vrijwel uitverkocht (nog enkele exemplaren via de boekhandel)  maar hier als pdf beschikbaar.

cover-bt2017-botanische-tuinen-omslag-voor-3d-klein

Meer dan 25 auteurs schrijven mee aan dit overzicht. Eenheid qua stijl en uitstraling wordt gewaarborgd door de redactie. Sfeer, collectie, historie, kroonjuwelen, nieuwe kaarten, rijke cultuurhistorie en bijzondere planten worden belicht.

In 25 botanische tuinen bloeien en groeien bijna 20000 soorten planten. Ze tonen zich in grote verscheidenheid: bomentuinen, kruidentuinen, universitaire botanische tuinen, landgoederen en zijn soms ook onderdeel van een dierentuin. Er zijn gloednieuwe, gelegen op een industrieterrein. Of zeer oude: bij een kerk of klooster. Elk met een eigen botanische sfeer, oeroude bomen, kleur en karakter.

Bestel via onze webwinkel.

Hieronder enkele pagina’s om een indruk te krijgen. Klik op beeld om te vergroten.

 

 

 

Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Bij videoproducties neemt hij regie, productie, camerawerk en/of scripts voor zijn rekening. Hij werkt zowel voor TV-programma’s als in opdracht voor terreinbeherende organisaties en architectenbureaus. Als bioloog is hij actief bij de programmering van (veld)symposia en verzorgt hij lezingen, workshops en trainingen over ecologie, wilde flora en natuurbeheer. Hij houdt ervan de grenzen van zijn vakgebied te overstijgen, zowel inhoudelijk (zie bijv. Kolen & Lemaire, 2001) als methodisch door het hanteren van onorthodoxe presentatievormen. Heeft veel kennis en ervaring met natuur en landschap en is gespecialiseerd in het zichtbaar maken van soms subtiele milieudruk (zoals een ander klimaat) op de natuur.