Een uitgever vertrekt, een nieuwe komt

najaar 2023

Beste lezer(es),

Omdat uitgeverij Natuurmedia in de loop van dit jaar in andere handen overgaat berichten we u bij wijze van afscheid. Allereerst: Nico van der Wel, al jaren rechterhand en mederedacteur en mede-auteur van vele van onze boeken, neemt het over. Onze boeken blijven bestelbaar via onze eigen winkel en bolcom. Een groter aantal nodig voor een cursus of in het onderwijs of wilt u een korting als boekhandel? Mail ons voor de kortingen.

Rolf Roos (bijna 70) die terugtreedt wil iedereen danken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen dat u van onze titels heeft genoten. Met nog steeds actuele – titels als Bodem en duurzame landbouw (2003), Opgewarmd Nederland (2004), Ontdek de stadsbodem (2010) en Niet zonder elkaar – bloemen en insecten (2015) hebben we willen bijdragen aan kennis over de milieucrisissen waarin we ons bevinden, en aan oplossingen. Sinds Bewogen kustlandschap (1995) en Duinen en mensen Kennemerland (2011) bewegen we ons vooral op het vruchtbare snijvlak van historie en natuur, met vervolgboeken Duinen en mensen Noordkop & Zwanenwater en Duinen en mensen Texel, een serie die dit jaar hebben afgesloten met Duinen en mensen Voorne. Hoewel? Als Natuurmonumenten of het Nationaal Park ons belt om Duinen en mensen Schiermonnikoog te maken dan zullen we achter onze oren krabben.

Wilt u de komende tijd op de hoogte blijven? Schrijf dan in op de Nieuwsbrief van Natuurmedia! U krijgt dan naast nieuwe artikelen ook aankondigingen van lezingen, nieuwe uitgaven, herdrukken en kortingen. U kunt zich inschrijven door te mailen naar boeken@natuurmedia.nl met in berichtregel ‘inschrijven’. Veel dank

De website duinenenmensen.nl met vele boeken, artikelen, wandelingen etc. blijft in de lucht maar is voor de continuïteit  ondergebracht bij een overheidsarchief, het streekarchief Voorne-Putten. Rolf Roos en Nico van der Wel blijven de redactie voeren. Mocht u zelf artikelen over de kust hebben die in dit digitaal archief passen, bericht ons dan via info@duinenenmensen.nl.

Tenslotte onze nog leverbare boeken. We bieden voor leden van natuurorganisaties en historische verenigingen 10 euro korting op elke nog beschikbare titel, zolang de voorraad strekt. Informatie en bestellen  van onderstaande titels kan via onze winkel.  We streven er naar om uitverkochte titels als pdf uit te brengen. Bezoek daarvoor onze winkel.

Per titel is er een hyperlink naar onze webshop. Winkelprijs kortingsprijs
Duinen en mensen Texel 19,50 9,50
Duinen en mensen Noordkop en Zwanenwater 24,50 14,50
Duinen en mensen Voorne 42,50 32,50
Het vroon ontrafeld 29,95 19,95
Bloeiende duinen 29,50 19,50
Niet zonder elkaar (vierde druk) 24,50 14,50
Vergilius’ Bijentuin (herdrukt!) 24,50 14,50
Christian Sprengel, Het geheim van bloemen 14,50 4,50

 

Een flyer met onze recente uitgaves is als pdf bijgevoegd. Recensies van ons net verschenen boek over Voorne staan hier.

Informatie over lezingen <link nog aan maken>

Veel dank

Rolf Roos

Nico van der Wel en Rolf Roos, 2012, Texel. Foto: B. Klif

 

Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Bij videoproducties neemt hij regie, productie, camerawerk en/of scripts voor zijn rekening. Hij werkt zowel voor TV-programma’s als in opdracht voor terreinbeherende organisaties en architectenbureaus. Als bioloog is hij actief bij de programmering van (veld)symposia en verzorgt hij lezingen, workshops en trainingen over ecologie, wilde flora en natuurbeheer. Hij houdt ervan de grenzen van zijn vakgebied te overstijgen, zowel inhoudelijk (zie bijv. Kolen & Lemaire, 2001) als methodisch door het hanteren van onorthodoxe presentatievormen. Heeft veel kennis en ervaring met natuur en landschap en is gespecialiseerd in het zichtbaar maken van soms subtiele milieudruk (zoals een ander klimaat) op de natuur.