Partner Uitgeverij gezocht

Wegens geleidelijke afbouw op middellange termijn zoekt huidige uitgever/redacteur/eigenaar een enthousiast persoon die na een periode van inwerken uitgeverij Natuurmedia over wil nemen. Het heeft geen enkele haast.

Wij bieden:

  • een klein fonds van nog steeds lopende boeken waaronder het bekroonde Niet zonder elkaar – bloemen en insecten en de Duinen en mensen reeks;
  • diverse titels in voorbereiding die onder onze redactionele verantwoordelijkheid kunnen worden afgerond;
  • advisering in overgangsfase op maat t.a.v. uitgeefzaken als runnen uitgeverij (Centraal Boekhuis, ISBNs; wetgeving), fondsenwerving, auteursbegeleiding, redactie, vormgeving & productie, aanbesteding drukwerk, voorraadbeheer, marketing, bediening boekhandel en runnen webshop;
  • reeds ontwikkelde marketingtools als nieuwsbrieven en websites;
  • de zeer goed bezochte en door te ontwikkelen website www.duinenenmensen.nl met meer dan 500 achtergrond- artikelen en films.
  • zicht op ons professionele netwerk dat uiteenloopt van grote mediabedrijven en natuurclubs tot flexibele en betrouwbare zzp-ers.

Wij vragen:

  • Een mentaliteit waarbij het boek (kwaliteit, vernieuwing) en de klant (lage prijs waar enigszins mogelijk) voorop staan.
  • Een bescheiden fee voor overname die correspondeert met gewenst advieswerk in overgangsfase, overname van de bestaande organisatie(infra)structuur en de bestaande voorraad conform de balans.

Interesse: mail ons.

Rolf Roos toont eerste exemplaar Niet zonder elkaar – bloemen en insecten

 

Algemene info

 

Wat is een goed natuurboek? Zie elders op deze site.

Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Bij videoproducties neemt hij regie, productie, camerawerk en/of scripts voor zijn rekening. Hij werkt zowel voor TV-programma’s als in opdracht voor terreinbeherende organisaties en architectenbureaus. Als bioloog is hij actief bij de programmering van (veld)symposia en verzorgt hij lezingen, workshops en trainingen over ecologie, wilde flora en natuurbeheer. Hij houdt ervan de grenzen van zijn vakgebied te overstijgen, zowel inhoudelijk (zie bijv. Kolen & Lemaire, 2001) als methodisch door het hanteren van onorthodoxe presentatievormen. Heeft veel kennis en ervaring met natuur en landschap en is gespecialiseerd in het zichtbaar maken van soms subtiele milieudruk (zoals een ander klimaat) op de natuur.