Uitnodigingsbrief aan Freek en Hella de Jonge + reactie

11 januari 2015

Beste heer en mevrouw de Jonge,

afgelopen dinsdag in Amsterdam heb ik uw voorstelling gezien die van een bijzondere diepgang en spanning was. Het beste wat ik ooit van u zag door de persoonlijke toon en de reflectie op onze eigen beperkingen, de muzikale kracht en het op ongeëvenaarde wijze inpassen van even pijnlijke als mooie herinneringen aan Bram Vermeulen.

Als bioloog (geen landrovertype) deed me de liefdevolle vertelling over het samenspel van klokjesgentiaan, gentiaanblauwtje en knoopmier bijzonder goed. Juist dit verhaal en de vrolijke verhaspelingen van al die soortsnamen bracht me op het idee u beiden (als toonbeeld van niet-zonder-elkaar) te vragen op 5 maart 15 uur bij Naturalis, Leiden het eerste exemplaar van NIET ZONDER ELKAAR – bloemen en insecten te mogen overhandigen, namens hoofdauteur Louis Schoonhoven (1931). Het is een boek dat de wederzijdse afhankelijkheid van bijna alle planten van dieren en vice versa beschrijft. Een ogenschijnlijk teder onderwerp maar door alle list en bedrog, spanning en tegenstelling niet meer het simpele verhaal van de bloemetjes en bijtjes.

Mocht u hier voor voelen (het neemt minimaal ca 15 min van uw tijd als onderdeel van een bescheiden symposium) dan stuur ik u het boek zodra beschikbaar (half februari) op en als u het boek eerder wilt zien of het sneller wenst te boordelen: een pdf van het boek.

Alvast veel dank voor uw reactie.

Rolf Roos

Over het boek zie: http://www.natuurmedia.nl/nieuws/nu-vriendenprijs-komend-boek-over-bloemen-en-insecten-niet-zonder-elkaar/

 

8 feb 2015

beste rolf

 

sorry dat ik zo laat reageer

maar het zal mij een eer zijn

stuurt u mij de pdf

hartelijke groet

 

freek de jonge