Wandelingen, lezingen, symposia, podcasts etc.

Overzicht van activiteiten waar auteurs van Uitgeverij Natuurmedia aan meewerken, incl. link naar meer info.

Mocht u een vraag hebben over een activiteit mail dan aub.

  • 28 oktober 2023 lancering podcast van Anthony Stip ‘Toekomst voor de natuur’ met gesprek over ‘Duinen en mensen Voorne’  Beluister hier.
  • 14 maart 2024 Lezing in Sommelsdijk voor historische vereniging Duinen van Goeree en Voorne: natuur, maar ook heel veel historie. Meer info.
  • 28 april 2024 11.00u Wandelen met Bloeiende duinen op Goedereede: Ronde Havenhoofd – Kwade Hoek – Bokkenpolder; Voorjaarszang & voorjaarsbloemen  Meer info en wijze van aanmelden
  • 23 mei 2024 10.30u Speciale route voor KNNV Amsterdam vanaf Oostvoorne naar Rockanje
  • 6 oktober 2024 11.00u Wandelen met Bloeiende duinen op Goedereede: Ronde Havenhoofd – Kwade Hoek – Bokkenpolder; Najaarstrek, nabloei & paddenstoelen Meer info en wijze van aanmelden
  • seizoen 2024 met 6 wandelingen rond Bloeiende duinen: Texel, Oostvoorne, Wijk aan Zee en IJmuiden
Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Bij videoproducties neemt hij regie, productie, camerawerk en/of scripts voor zijn rekening. Hij werkt zowel voor TV-programma’s als in opdracht voor terreinbeherende organisaties en architectenbureaus. Als bioloog is hij actief bij de programmering van (veld)symposia en verzorgt hij lezingen, workshops en trainingen over ecologie, wilde flora en natuurbeheer. Hij houdt ervan de grenzen van zijn vakgebied te overstijgen, zowel inhoudelijk (zie bijv. Kolen & Lemaire, 2001) als methodisch door het hanteren van onorthodoxe presentatievormen. Heeft veel kennis en ervaring met natuur en landschap en is gespecialiseerd in het zichtbaar maken van soms subtiele milieudruk (zoals een ander klimaat) op de natuur.